El caciquisme i la fil·loxera van provocar l’emigració a Nord-Amèrica de 15.000 valencians de les Comarques Centrals

Farts dels abusos dels cacics i senyorets, espentats pel col·lapse causat per la fil·loxera i atrets per uns jornals que arribaven a multiplicar per 50 el de misèria que cobraven ací, uns 15.000 valencians van emigrar entre 1906 i 1920 a l’Amèrica del Nord. Procedien, sobretot de la Marina, la Safor, la Vall d’Albaida, el Comtat i la Ribera. És la conclusió principal del llibre L’emigració valenciana als Estats Units i el Canadà. El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera, del qual és autor el periodista Juli Esteve.

libro2

Projeccions de documentals i presentacions del llibre 'El somni...'

'El somni americà...', un dels llibres d'assaig en valencià més venuts

La primera edició del llibre El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera. L'emigració valenciana als Estats Units i el Canadà, escrit per Juli Esteve i editat per InfoTV, està pràcticament exhaurida. Només en queden disponibles una cinquantena d'exemplars en este mateix web i a les llibreries de la Marina Alta (Dénia, Xàbia, Pego, el Verger, Ondara, Gata i Calp); la Marina Baixa (Callosa d'en Sarrià i la Vila Joiosa); la Safor (Ambra, Ferrer, Gavina, de Gandia, i Pàgina 3, d'Oliva), l'Eixam, a Tavernes Blanques, i algunes de la ciutat de València (Fan Set, Tirant lo Blanch, la Repartidora, la Beneficència i Berlín).

Este èxit editorial no hauria sigut possible sense la generosíssma aportació de prop de 700 informants, el suport d'una quarantena d'ajuntaments i d'altres tants funcionaris i historiadors locals; el treball d'Esther Albert (...)

https://vimeo.com/manage/videos/785746874
InfoTV torna a l'acció després del confinament amb el 'Rosquilletres' i la projecció de documentals

InfoTV torna a l'acció després del confinament amb el 'Rosquilletres' i la projecció de documentals

dilluns, 5 de octubre de 2020

La gravació de nous capítols del concurs reprén el 15 d'octubre

llegir més

Una trentena de projeccions dels documentals d'InfoTV per a setembre i octubre

Una trentena de projeccions dels documentals d'InfoTV per a setembre i octubre

dijous, 19 de setembre de 2019

El SARC de la Diputació de València ajuda els ajuntaments a difondre l'audiovisual valencià

llegir més

Treballs de qualitat per a clients de prestigi

dilluns, 6 de febrer de 2012

La llista de clients d'InfoTV és extensa i prestigiosa: podem trobar-hi ajuntaments, mancomunitats, institucions autonòmiques i de l'administració de l'Estat, universitats, televisions públiques i privades, tant de l'àmbit local, com de l'autonòmic o de l'estatal, agències de notícies, partits polítics, entitats culturals, sindicats i empreses, públiques i també privades.

Són clients que sol·liciten d'esta casa tota classe de serveis i productes, com ara la gravació íntegra d'un (...)

llegir més

creado con xpaiweb