Moriscos

Els Valencians Oblidats

El setembre de 1609, un de cada tres valencians foren expulsats de les terres dels seus avantpassats cap a un exili del qual ja no tornarien. Eren els moriscos, els valencians musulmans descendents dels antics pobladors, la civilització derrotada per Jaume I i extirpada fa quatre segles en nom del catolicisme i de la Corona espanyola. Esta és la seua història, una memòria ben antiga reconstruïda des de l’oblit.

Amb el testimoni dels principals experts i les imatges de l’herència morisca gravades a les comarques valencianes i a Tunísia, on arrelaren molts dels que patiren aquella gran neteja ètnica.

Aplaudit per entesos i profans i guanyador del Premi al millor documental i Premi del públic per a la secció oficial del Festival Inquiet de cinema en valencià. El documental, de 48 minuts, és obra de Sergi Tarín, Vicent Peris i Esther Albert. Amb la producció executiva de Juli Esteve.

El DVD es troba a la venda per 14,50 euros més despeses d’enviament. Per reservar exemplars o fer la comanda cal telefonar al 963347029 o escriure al email info@infotelevisio.com dient-nos els teus nom i cognoms, DNI, adreça i un telèfon de contacte.


 

 

creado con xpaiweb