'La Batalla del Varsòvia', a Alcoi, Burjassot i Riola

22/05/2012

Bona acollida en les projeccions de Benidorm, Tavernes, Alginet, Paterna, Iàtova, Pedreguer i Alboraia.

Després de la presentació a València i a Alacant, La Batalla del Varsòvia ha passat ja per set municipis valencians, que havien sol·licitat a InfoTV els drets per poder projectar el documental als seus locals públics. De fet, InfoTV ha oferit als ajuntaments i a entitats cíviques i culturals la possibilitat d'organitzar actes de presentació d'este treball a tot arreu del País.

Les primeres projeccions programades s'han inserit en el marc dels actes commemoratius del 81 aniversari de la proclamació de la II República, el passat 14 d'abril. El periple de La Batalla del Varsòvia comença el dia 12 a Tavernes de la Valldigna i continuà divendres 13 a Benidorm, dimarts 17 a Alginet, divendres 20 a Paterna, i dissabte 21 a Iàtova (la Foia de Bunyol), pel que fa al mes d'abril. El maig La Batalla... ha visitat Pedreguer (dia 11) i Alboraia (17). L'assistència oscil.là entre les 40 persones de Tavernes i Paterna, a vora un centenar en els casos de Pedreguer, Benidorm i Iàtova.

Les pròximes projeccions estan programades a la Casa de Cultura d'Alcoi (dijous 24), el Centre Polivalent de Burjassot (dijous 31) i l'Escola de Riola (1 de juny).

La Batalla del Varsòvia té entre els seus protagonistes molts metges catalans i naix com un projecte del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya. Per això té molt de sentit i molt de simbolisme l'acte previst per al dia 2 de maig al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Passeig de la Bonanova, 47), que servirà per presentar a Catalunya el documental. I es farà en presència de molts dels familiars d'aquells metges republicans que crearen el 1944 l'hospital de Toulouse o que hi treballaren els anys següents. Per aquella mateixa raó, Televisió de Catalunya n'ha adquirit els drets d'emissió i ja el va emetre diumenge 13 de maig, en el programa Catalunya Segle XX.

Els valencians també podran vore el documental, però no en televisió. Per ara, hauran d'estar atents, en esta mateixa pàgina, a la programació de projeccions que anirem anunciant. O comprar-lo en format de DVD. Ja sabeu que ho podeu fer des d'esta mateixa web, en l'apartat de productes a la venda.

creado con xpaiweb