15 projeccions de documentals d'InfoTV en el primer trimestre del 2017

18/01/2017

La primera funció de l'any serà divendres 20 de gener a Teulada, on es vorà 'La guerra de sempre'

Després d'un parèntesi de mes i mig de durada, InfoTV comença divendres 20 una nova campanya de projeccions dels seus documentals a diversos pobles i ciutats valencianes. La primera funció de l'any serà a Teulada, on projectarem La guerra de sempre, el tercer documental de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. La pel·lícula conta tot el que van viure els emigrants valencians que encara estaven als Estats Units i els que ja havien tornat durant una època tan convulsa com va ser el temps de la República, la Guerra i la postguerra.

Teulada és un dels últims pobles patrocinadors del projecte que tenia pendent la projecció d'este documental, quan ja tenim ben avançada la ruta que, des del juny passat, ens està servint per projectar el quart i últim documental de la sèrie, Els valencians d'Amèrica. Esta pel·lícula serà, precisament, la que durem les dos setmanes següents als Poblets (divendres 27), Potries (dissabte 28), Oliva (divendres 3) i Ondara (dissabte 4 de febrer).

El cap de setmana següent visitarem dos pobles inèdits encara en el nostre calendari de projeccions. Parlem d'Almoines (la Safor, divendres 10) i Lorxa (el Comtat, diumenge 12), on durem Cap a la terra promesa, el primer dels quatre documentals de la sèrie sobre l'emigració valenciana als Estats Units i el Canadà. Parlem de dos pobles on la llista de persones que se'n van anar a l'Amèrica del Nord és ben llarga, perquè tenim registrades 24 i 93 persones, respectivament, d'estos dos pobles.

Esta mateixa pel·lícula la projectarem dimarts 14 a l'Escola Oficial d'Idiomes de València.

Els valencians d'Amèrica arribarà divendres 17 de febrer a Ador i una setmana més tard, divendres 24, a Jesús Pobre. I el cap de setmana següent seran Xàbia (divendres 3 de març) i Vilallonga (dissabte 4) els dos pobles que completaran amb este mateix documental la tetralogia sobre els valencians a Nova York.

A Callosa d'en Sarrià, que va enviar més de 300 persones a Nova York del 1920 en arrere, vam anar l'any passat a projectar els dos primers documentals de la sèrie. El divendres 10 de març hi tornem per continuar el relat amb La guerra de sempre. I diumenge 12, fem cap de nou a Lorxa per projectar Algèria, el meu país. Història i memòria de l'emigració valenciana a Orà i Alger, documental en què apareix entrevistada, precisament, Josette Bonet, una veïna del poble.

Tancarem el trimestre amb dos projeccions amb caràcter educatiu. Seran les que farem del documental La guerra de sempre a un parell d'aules de la Universitat d'Alacant, per als alumnes d'Història del professor Josep Miquel Santacreu. 

I per al segon trimestre ja tenim aparaulades més funcions a la Font d'en Carròs, Carlet, Montserrat i Elx. Però n'hi haurà moltes més, d'estos i d'altres documentals, sobretot gràcies a les línies de subvenció que el SARC de la Diputació de València i la Direcció General de Política Lingüística obrin cada any destinades a la projecció de documentals en valencià. En la pàgina d'inici de la nostra web trobareu actualitzat el calendari de projeccions.

(En la imatge, el cartell anunciador de la projecció de La guerra de sempre a Teulada, del 20 de gener).

creado con xpaiweb