'Cap a la terra promesa', premi al millor documental en el Festival Cinema Ciutadà Compromés

29/11/2015

La pel·lícula conta els inicis de l'emigració als Estats Units i Canadà i és la primera de la sèrie 'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York'

Cap a la terra promesa, el primer capítol de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York, ha guanyat el premi al millor documental en el Festival Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per l'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom). La decisió del jurat es va fer pública este dijous durant la cerimònia de clausura del festival, al Teatre Micalet, conduïda per l'actriu Pilar Almeria. Una altra pel·lícula documental en què ha participat InfoTV, Abril al Cabanyal, dirigida per Sergi Tarín, va guanyar el premi a la producció en valencià.

D'esquerra a dreta, la realitzadora Giovanna Ribes i l'equip d'InfoTV autor del treball, amb Juli Esteve, Esther Albert i Antoni Arnau.

El jurat estava format per la realitzadora Giovanna Ribes, el crític José Vanaclocha, l'autor i director teatral Manuel Molins, el periodista i escriptor Jaume Millàs, el productor i realitzador Valentí Figueres, l'empresari audiovisua Esteban Algaba i la periodista Emília Bolinches.

Juntament amb estes dos produccions, van ser premiades Un lugar mejor, de Marisa Crespo i Moisés Romera (premi de Ficció); Operació Stanbrook, viatge a l'exili algerià 75 anys després, de Rosa Brines (premi de Ciutadania); La buena fe, de Begoña Soler (premi de Micromecenatge); i Néixer, d'Ana Victoria Pérez (premi del Públic).

Amb este festival, Acicom ha volgut promoure l'audiovisual compromés amb la societat i facilitar la difusió d'obres desenvolupades gràcies al micromecenatge que, generalment, solen quedar-se fora dels circuits comercials. Així, l'associació també ha sigut col·laboradora d'altres projeccions alienes a les del propi Festival CCC, els valors del qual anaven en la mateixa línia i perseguien la millora de la dieta mediàtica.

Cap a la terra promesa és el primer documental de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York i conta els inicis de l'emigració de més de 15.000 valencians als Estats Units i el Canadà. Al mateix temps que va vore la llum este treball, InfoTV va produir Adéu, Amèrica. I fa a penes 10 dies ha culminat els dos documentals que tanquen la sèrie, La guerra de sempre i Els valencians d'Amèrica, editats tots ells en dos DVD que estan a la venda per 19,50 i 19 euros, respectivament. O per 35 euros si s'adquireixen els dos.

El públic assistent a la sessió de clausura del Festival CCC, al Teatre Micalet.

foto de família dels premiats

creado con xpaiweb