Els documentals sobre l'emigració al Canadà i els Estats Units passaran enguany de les 100 projeccions

15/09/2015

Només en octubre hi ha programades 17 sessions de 'Cap a la terra promesa' i 'Adéu, Amèrica'

Des que van ser estrenats a Dénia els dos primers documentals de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York, el 5 de novembre del 2014 el primer i el 3 de juny el segon, InfoTV ha aconseguit un nombre de projeccions i d'espectadors en sala mai assolit fins ara. De la primera pel·lícula de la sèrie, Cap a la terra promesa, hem pogut sumar 56 actes. De la segona, Adéu, Amèrica, ja en contabilitzem 16.

Però estes xifres encara creixeran molt més gràcies a l'espenta que rebran durant la temporada de tardor que estem a punt de començar. A partir del 25 de setembre, i en només tres mesos, fins divendres 18 de desembre, ja hi ha programades 8 projeccions de Cap a la terra promesa i 16 més d'Adéu, Amèrica. Només a l'octubre, el mes més cultural a terres valencianes, comptabilitzem un tota de 17 projeccions, 10 d'elles en dies consecutius al voltant de la Diada del 9 d'Octubre.

A final d'any, per tant, en només 13 mesos, i a falta que es puguen programar en una vintena de pobles més, que tenen pendent fixar la data, Cap a la terra promesa s'haurà vist almenys en 64 ocasions; Adéu, Amèrica, en 32; Algèria, el meu país, en 2; i el nostre documental sobre la riuada de València, 14 d'octubre del 1957, el dia en què parlaren les pedres, 1. I Amb l'estrena del tercer documental sobre la presència valenciana als Estats Units, prevista per al mes de desembre, arribarem amb certesa a la xifra de 100 projeccions, indubtablement sorprenent i demostrativa de l'interés que desperten entre el públic les històries que conta InfoTV.

En concret, i per ordre cronològic, Cap a la terra promesa s'ha vist a Dénia, Gandia, la Font d'en Carròs, Parcent, Pego, Beniarbeig, els Poblets, la Vall d'Ebo, Carlet, Benimeli, Pedreguer, la Vall de Gallinera, Orba (en dos ocasions), Murla (2), Gata, Polop, Xaló, Salem, Potries, la Font de la Figuera, Cassà de la Selva, Xàbia, el Ràfol d'Almúnia, València (en 5 locals), Ador, Cocentaina, Bolulla, Miramar, Jesús Pobre, Corbera, Borriana, Ondara, Teulada, Vilallonga, el Verger, Alginet, Almenara, Agullent, Elx, Alacant (2), Alcoi, Beniarrés, Tàrbena, Benimantell, Benigembla, Gaianes i esta setmana, divendres 18 de setembre, anirà a l'Atzúbia. Amb posterioritat, es podrà vore també a Tormos, Alzira, la Vall d'Alcalà, el Ràfol de Salem, novament a Almenara, Oliva, Beniarjó, Banyeres i l'Alfàs del Pi. Això, si més no, perquè una bona dotzena de pobles valencians més la programaran més avant. A la nostra pàgina d'inici podreu consultar el calendari de projeccions previst.

Adéu, Amèrica, des de l'estrena a Dénia del 3 de juny, s'ha projectat a la Vall de Gallinera, Parcent, Gandia, Vilallonga, Orba, Polop, Pedreguer, Salem, Potries, Murla, Gaianes, Tàrbena i Xaló. I es vorà pròximament a Beniarbeig, València-La Nau (UV), Xàbia, Gata, el Verger, Cocentaina, Pego, Benimeli, Corbera, Ondara, Almenara, la Font d'en Carròs, Alginet, la Vall d'Ebo, Oliva, Jesús Pobre, Carlet, Oliva, Bolulla, Ador, Teulada, Benimantell, Miramar i l'Alfàs del Pi.

Les dos projeccions d'Algèria, el meu país s'han programat a Banyeres i a Ibi. I la del documental sobre la riuada de València serà l'11 d'octubre a Almussafes.

Pel que fa als espectadors, la xifra acumulada supera els 12.000. Els actes més multitudinaris van ser les projeccions de Cap a la terra promesa a Pego (500 espectadors), a Pedreguer (450) i a Dénia (420). En les tres ocasiones es va omplir tot l'aforament disponible, cosa que també va ocórrer en les projeccions de Xaló, Beniarbeig, la Vall d'Ebo, Corbera, Tàrbena, Benimantell, Benigembla i dos de les cinc sessions fetes a València.

(En la foto, el cartell anunciador de la pròxima projecció d'Adéu, Amèrica a Pego, el 16 d'octubre)

creado con xpaiweb