'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York' ompli a cada poble on va

10/12/2014

El documental sobre l'emigració a Nordamèrica ja ha reunit vora 3.000 persones a les sales de projecció

Dénia i Pego, el 5 i el 14 de novembre, respectivament, on vam aconseguir reunir 420 i 500 persones, no van ser una excepció. El documental Cap a la terra promesa, el primer de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York, ompli a cada poble on s'organitza una projecció. Este últim cap de setmana va tornar a passar, especialment a Pedreguer, on la nostra pel·lícula va servir per a inaugurar el Festival Mundial Cinema. No cabia ni una ànima a l'Espai Cultural, que tenia cobertes les vora 400 butaques. I la mateixa cosa podríem dir de la Vall de Gallinera dissabte, dia en què la projecció del documental va reunir un centenar de persones al saló polivalent de l'Ajuntament, al poble de Benialí.

A la Vall d'Ebo, dissabte 22, ja havia passat una cosa semblant. A la sala on va tindre lloc la projecció, programada dins dels actes de la FestaFira del Perelló, les 96 cadires es van quedar ben curtes, perquè vam poder contar unes 140 persones. I altres tantes van omplir divendres 28 el saló d'actes de la Casa de Cultura de Carlet o dissabte 15 la Llar del Jubilat de Beniarbeig, per posar només uns exemples. En la resta de projeccions (Gandia, la Font d'en Carròs, Parcent, els Poblets, Murla i Orba) l'assistència ha superat el 80 per cent de l'aforament màxim previst.

En total, estimem que, només a les sales de projecció i sense comptar, per tant, les persones que l'han pogut vore a casa, Cap a la terra promesa s'acosta ja als 3.000 espectadors en 14 funcions, una xifra altíssima per a un producte d'estes característiques.

Tant o més satisfactori que aconseguir estes xifres és per a nosaltres comprovar el grau de satisfacció amb què la pel·lícula és acollida. A cada projecció, l'escena final que precedeix a l'inici dels crèdits és subratllada amb una ovació, que es repeteix sempre en acabar del tot la projecció.

18 projeccions més ja programades i 20 més sense programar

Tenim programades ja 18 funcions més a llocs com Gata, Polop, Xaló, Salem, Potries, la Font de la Figuera, Cassà de la Selva, Xàbia, el Ràfol d'Almúnia, València (2), Ador, Jesús Pobre, Bolulla, Miramar, Corbera i Ondara. Però encara no estan fixades les dates per a projectar-lo a Borriana, Almenara, Alginet, el Verger, Tàrbena, Teulada, Oliva, Vilallonga, Benimantell, Cocentaina i l'Alfàs del Pi, pobles que també han participat en el projecte. I després podrà vore's també en tots aquells llocs on vulguen contractar-nos la projecció.

(En la fotografia, l'aspecte que presentava l'Espai Cultural de Pedreguer divendres 5 de desembre)

creado con xpaiweb