Acabats els dos primers documentals de la sèrie 'Del Montgó a Manhattan'

21/10/2014

Per fi, hui divendres 17 d'octubre, tenim les novetats que durant tant de temps, dos anys i mig de treball ininterromput, havíem desitjat donar-vos. 'Cap a la terra promesa' (103 minuts) i 'Adéu, Amèrica' (54 minuts), els dos primers documentals de la sèrie 'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York', estan acabats i el màster del DVD lliurat a la copisteria.

Els DVD estaran disponibles per als patrocinadors i microfinançadors a partir del 3 de novembre. I també per al públic en general, que podrà fer-ne comandes al nostre correu-e (info@infotelevisio.com) i també per la nostra web (www.infotelevisio.com). Eixirà a la venda al preu de 19,50 euros. Però també podeu vore debades almenys el primer dels documentals si veniu a alguna de les moltes projeccions que tenim programades.

La primera és a Dénia, una sessió especial, per ser l'estrena i perquè allí reunirem a bona part de les persones que hem entrevistat, descendents dels emigrants valencians de 1906-1920. Serà el dimecres 5 de novembre, a les 19.30h, al Teatre Auditori del Centre Social. L'endemà, dijous 6 de novembre, també a les 19.30, durem el documental a Gandia, a la Casa de Cultura Marques de González de Quirós. Divendres 7, a les 19.30, estarem a la Casa de Cultura de la Font d'en Carròs. I dissabte 8 de novembre farem la funció a Parcent, a La Musical, a les 18.30 hores. I n'hi haurà moltes més, que ja vos anirem anunciant.

Estos dos primers documentals abasten el període comprés entre el 1906, quan els 10 primers emigrants, tots d'Orba, arriben al Canadà, i els anys 30, quan les dos crisis econòmiques que van patir els valencians a l'Amèrica del Nord, la del 1921 i la que comença el 1929, fan tornar a casa la majoria d'ells.

Els altres dos, que volem tindre acabats per a l'estiu del 2015, se centraran a explicar com afecten la guerra d'Espanya i la postguerra als emigrats i als retornats; i com ha sigut i és la vida als Estats Units dels que s'hi van quedar per a sempre.

'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York' és una sèrie documental d'InfoTV, que ha comptat amb el suport de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta, la Diputació de València, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, les Universitats d'Alacant i València, el CEIC Alfons el Vell, de Gandia, l'empresa Rolser, els Ajuntaments de Pego, Pedreguer, Orba, Dénia, Oliva, Xàbia, Gata, el Verger, Tàrbena, Xaló, Ondara, Murla, la Vall de Gallinera, Vilallonga, Parcent, Beniarbeig, Benimeli, Polop, la Vall d'Ebo, Potries, Bolulla, Ador, els Poblets, Teulada, la Font d'en Carròs, Benimantell, Miramar, Carlet, Borriana, Cocentaina, Corbera, l'Alfàs del Pi, Salem, Alginet i Almenara. També hi han participat prop d'un centenar d'empreses, entitats i persones, que han aportat fins a 100 euros a través d'una campanya de microfinançament.

creado con xpaiweb