El muntatge de les dos primeres parts del documental 'Del Montgó a Manhattan', en la fase final

04/09/2014

En setembre, encara hi ha temps per participar en la producció, a canvi de DVDs i d'aparéixer als crèdits de la pel·lícula

Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York no serà un únic documental, sinó quatre. La investigació prèvia, que ha servit per a localitzar més de 15.000 entrades de valencians a l'Amèrica del Nord entre 1901 i 1920, ens ha permés entrevistar 700 persones, descendents d'aquells emigrants, que ens han aportat informació sobre 1.500 emigrants i uns 10.000 documents i fotografies. El volum i l'interés dels materials recuperats és el que ens ha decidit a ampliar els objectius.

Els dos primers documentals, de 100 i 50 minuts, respectivament, estan en una fase molt avançada d'edició, per tal que puguen estar acabats a primers d'octubre i poder-los estrenar a finals d'eixe mes. Però encara s'ha de confirmar. Abastaran un àmbit temporal que va des del 1901 al 1936, just quan comença la Guerra d'Espanya. Hem decidit fer en eixe moment una parada en este camí perquè la guerra tindrà una gran incidència entre els emigrants, tant entre els que estaven a Amèrica com entre els que ja havien tornat. Eixa història es contarà en el tercer dels documentals previstos. El quart el dedicarem a la vida que han tingut els valencians que van viure per a sempre als Estats Units i als seus descendents. Estos altres dos treballs voran la llum, previsiblement, a la primavera del 2015, juntament amb un llibre que hem començat a preparar.

      

Vols ajudar a la producció del documental?

Com que durant tot el mes de setembre encara estem a temps, volem renovar la crida a tots els interessats perquè aporten entre 20 i 100 euros i contribuesquen així al finançament del treball, sempre insuficient. A canvi, rebreu a casa entre 1 i 5 DVDs amb els dos documentals i els extres i el vostre nom apareixerà als crèdits de la pel·lícula. Per a col·laborar, heu d'ingressar la quantitat que considereu oportuna al compte corrent de la Caixa IBAN ES16 2100 4414 3802 0005 0620. Tot seguit, envieu-nos per favor les vostres dades (nom i cognoms, telèfon, adreça...) per correu electrònic a info@infotelevisio.com.

A manera de tast, vos deixem un minutet del capítol que hem dedicat als treballs que feien els valencians emigrats als Estats Units, allà pel 1920.

 

creado con xpaiweb