'Algèria, el meu país', premi Mon-Doc 2013 al millor llargmetratge documental

27/10/2013

El treball d'InfoTV sobre l'emigració valenciana a Algèria guanya la 5a edició de la Mostra de Montaverner

Algèria, el meu país va guanyar ahir a Montaverner, la Vall d'Albaida, el premi al millor llargmetratge documental en la 5a edició del Mon-Doc, la Mostra de Cinema Documental de Montaverner. El premi es va lliurar en el transcurs de la sessió de clausura, celebrada ahir de vesprada a l'Auditori Municipal.

El documental guanyador l'ha dirigit Juli Esteve, autor també del guió. Esther Albert i Antoni Arnau en són els responsables de la imatge i l'edició. I Àngela Menages i Joan-Lluís Monjo són els autors del llibre 'Valencians d'Algèria', en què està basat una bona part del documental.

Juli Esteve va agrair el premi en nom de tots ells i dels milers i milers de valencians d'Algèria que van haver de viure un doble exili, el d'eixir de casa per raons econòmiques per guanyar-se la vida al país africà, i el d'abandonar a la força, per raons polítiques, aquell país que ja consideraven també seu, quan el 1962 es va declarar independent de la potència colonial que havia sigut França durant 130 anys.

Esteve va agrair també a l'Ajuntament de Montaverner l'esforç per haver mantingut en marxa el Mon-Doc en estos temps de crisi i de desinversió cultural i va animar l'alcaldessa, Amparo Roses, a continuar en eixa línia.

A més d'Algèria, el meu país, van resultar guardonats el documental València necessita una cançó, de Borja Pons i Guillem Nicolàs, que va rebre el premi del públic, i L'estiu més negre, de Rubén Soler i Alba Forés, premi al millor curmetratge.

Este és el segon premi que reb el nostre documental dedicat a la història i la memòria de l'emigració valenciana a Algèria. Ara fa quasi un any, el novembre del 2012, Algèria, el meu país, va aconseguir el premi Guillermo Zúñiga en el I Certamen Audiovisual Internacional sobre Exili i Migracions, celebrat entre Espanya i Mèxic.

Just ahir també i a la mateixa hora, Algèria, el meu país es projectava a Ondara, dins de la programació de les II Jornades d'Estudis Locals. I es tornarà a projectar el pròxim 16 de novembre a Asp, a les 20.00, al Teatre Wagner, en este cas en la versió subtitulada al castellà.

El DVD del documental està a la venda en esta mateixa pàgina web per 18 euros. Podeu comprar-lo ací.

creado con xpaiweb