'Algèria, el meu país' ompli a Bolulla i es projecta a Xaló divendres 16

14/08/2013

Tres documentals d'InfoTV es podran vore el setembre a Cassà de la Selva

Són, per ara, les dos úniques projeccions d'Algèria, el meu país en este estiu a territori valencià, dedicats com estem de ple al pròxim projecte, l'emigració dels valencians a Nova York. Però el documental sobre l'antiga colònia francesa continua omplint local allà on va. Este diumenge passat, 11 d'agost, va reunir a la Casa de Cultura de Bolulla 75 persones, quan la població censada és de 350: prop de la quarta part dels habitants del poble van voler vore, per tant, la primera part del documental, que és la que es projectava.

La cita següent és a Xaló, divendres 16, les 19 hores, al saló d'actes de l'Ajuntament. I el programa és ben complet: presentació del documental, projecció de la primera part, que ja es va poder vore a Xaló l'any passat, descans i 'picaeta' i, tot seguit, la projecció de la segona part, la dedicada a la guerra i a l'eixida forçada dels valencians d'Algèria, que encara està inèdita al municipi. En l'acte comptarem amb la presència de Viviane Estalrich i Nadège Font, les dos veïnes de Xaló, nascudes a Algèria, que apareixen al documental amb uns papers certament protagonistes.

Este estiu, però, hi haurà una ocasió més de vore 'Algèria, el meu país' i altres dos documentals d'InfoTV, 'El País dels Cecs: una radiografia al Castelló de Carlos Fabra' i 'Almansa 1707: de la revolta a la repressió'. Els tres treballs es mostraran durant el festival de cinema documental que cada any organitza a Cassà de la Selva el Cineclub 8imig. Això serà durant el primer cap de setmana de setembre, entre divendres 6 i diumenge 8. Tot un honor que ens fan els amics catalans, en fixar-se amb el nostre treball per ensenyar-lo al seu públic.

En la foto, de dreta a esquerra, Remei Torregrossa, Nadège Font i el seu marit Damià. Elles dos, nascudes a Algèria. La foto està presa al Saler, en una trobada que organitzà InfoTV amb les persones que havien participat en el documental.

CONTINGUTS RELACIONATS

creado con xpaiweb