InfoTV i 32 ajuntaments busquen fills i néts dels emigrants valencians a l'Amèrica del Nord

12/03/2013

Una trentena més de municipis s'afegiran al projecte els pròxims dies

Ja podem oferir el primer balanç de suports rebuts al nostre projecte per investigar l'emigració valenciana als Estats Units i el Canadà i fer-ne, com a mínim, un documental. Hem oferit participar en el projecte a un total de 95 ajuntaments dels pobles d'on més gent va emigrar, perquè la llista completa supera els 200. D'entre ells, 31 ja s'han compromés a col·laborar-hi: Pedreguer, Dénia, Orba, Oliva, Xàbia, Murla, Xaló, la Vall de Gallinera, Vilallonga, Gata, Parcent, l'Alqueria de la Comtessa, Beniarbeig, Benimeli, Polop, la Vall d'Ebo, Ador, els Poblets, Teulada, l'Atzúbia, Alginet, la Font d'en Carròs, Benimantell, Guadassuar, Borriana, Balones, Cocentaina, Corbera, Salem, Almenara i Potries. I a eixa llista s'ha d'afegir Gandia, a través del CEIC Alfons el Vell. També han garantit suport al projecte les Universitats d'Alacant i de València, l'empresa Rolser i, sobretot, l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta, que torna a apadrinar el nostre documental.

Però és només un primer recompte, perquè una trentena d'ajuntaments més ja ens han avançat la seua voluntat d'afegir-se a esta gran xarxa de suports. Aquells primers ja han rebut d'InfoTV la llista amb els emigrants dels seus pobles respectius i ja estan posant en marxa la gran campanya de recollida d'informació i documentació que hem dissenyat. Els pròxims mesos, els equips d'InfoTV aniran poble per poble entrevistant-se amb tots els descendents d'aquells emigrants que, convocats pels ajuntaments respectius, voldran contar-nos la història del uelo i facilitar-nos documents i fotografies perquè els escanegem i objectes per a catalogar-los, tots ells relacionats amb aquell viatge fabulós.

Per la nostra part, també hem obert una campanya directa de recollida de dades a través d'Internet, la web www.infotelevisio.com i les xarxes socials. Nosaltres també busquem fills, néts, besnéts o renéts dels 14.000 valencians que entre 1904 i 1920 van emigrar a Nova York o al Canadà fugint de la misèria. Perquè volem oferir a qualsevol persona, tant si viu ací com a Nova York o Connecticut, la possibilitat de contar-nos eixa història, siga gran o menuda.

I també tenim un bon balanç a oferir. Des que la setmana passada llançàrem esta campanya, ja se'ns han adreçat més de 40 persones oferint-nos informació i documents sobre aquell avantpassat que se n'anà a Nordamèrica fa vora cent anys. Hem rebut correus electrònic i missatges de facebook tant des d'ací com des dels Estats Units i animem a tots els al·ludits perquè continuen fent-ho: ens poden telefonar al 617759629 o al 963347029 o escriure'ns a info@infotelevisio.com.

També necessitem també suport econòmic. Els que vulguen patrocinar el documental, poden ingressar entre 20 i 100 euros al nostre compte corrent de la Caixa (2100 4414 38 0200050620) i enviar-nos tot seguit les seues dades (nom i cognoms, DNI, adreça i telèfon) al correu-e info@infotelevisio.com. A canvi, com és habitual en els nostres treballs, el seu nom apareixerà als crèdits del documental i li enviarem a casa el DVD quan estarà editat.

Vos deixem ací el targetó electrònic que hem elaborat, per si voleu donar-li difusió.

Fitxercampanya internet 2(3).jpg

creado con xpaiweb