5.000 persones han vist ja 'Algèria, el meu país' a les sales de projecció

12/12/2012

El documental acumula ja 31 projeccions i els ajuntaments continuen contractant-lo

Arribat desembre, en InfoTV estem a punt de tancar un any molt intens. Els sis primers mesos vam estar dedicats en cos i ànima a l'edició del documental Algèria, el meu país a partir dels materials excel·lents que havíem gravat i localitzat a arxius els mesos anteriors. I des del 21 de juny, data de l'estrena a Dénia del documental, no hem parat de fer quilòmetres per tot el país per dur-lo a cada poble, a cada ciutat, a cada institució que ha tingut interés per contractar-ne la projecció i ensenyar-lo als ciutadans interessats en la qüestió.

Fins a hui, han sigut un total de 31 actes celebrats a Dénia (2), Tàrbena, Polop (2), Parcent, Beniardà, Benissa, l'Alfàs del Pi, el Poble Nou de Benitatxell, Xàbia, Gandia, Pego, València (5), Benidorm (2), Pedreguer, Calp, Xixona, els Poblets, Teulada (2), Elx, Ròtova, Barcelona i Alacant (2). Però encara tenim pendents el de dijous 27 de desembre a Alcalalí, per tancar l'any. Després tornarem als Poblets i a Parcent i estrenarem a Oliva i Alcoi. Però a estes 36 funcions ja consumades o programades, se n'afegiran moltes més, que estem mirant de tancar amb els responsables de cultura de més pobles i ciutats valencianes.

Pel que fa al nombre d'espectadors, destaquen els dos actes de Polop, l'1 i el 2 d'agost, amb 300 i 150 persones, respectivament, molts d'ells valencians d'Algèria residents al poble o a França i retornats a casa aprofitant les vacances estiuenques. També hem rondat o superat el centenar d'assistents a Beniardà (250), Tàrbena (150), Xaló (120), Dénia (200), Gandia (100), Benidorm (100), València-UV (120), Pedreguer (100) i Elx (100) i han estat ben a prop del centenar els actes muntats a Parcent, Xàbia, Pego, Pedreguer, Calp, Xixona i les tres projeccions fetes a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Són, per tant, ja prop de 5.000 els espectadors que ha tingut Algèria, el meu país, des de l'estrena. La xifra de DVDs venuts i distribuïts pels patrocinadors pot elevar la xifra total fins als 20.000, tot un èxit per a un documental que encara no s'ha vist per cap televisió.

Els últims dies hem tingut uns quants actes de presentació ben remarcables. El primer, el de dimarts 11 de desembre a l'Espai Vilaweb de Barcelona, on vam projectar la primera part per a un públic ben selecte i molt afanós per conèixer la història dels milers i milers de valencians del sud que van emigrar a Algèria en l'època colonial i que, per tant, van haver de patir un doble exili, l'econòmic o polític de l'anada i el de l'èxode forçat pel final de la guerra esdevingut el 1962. La foto que acompanya esta notícia correspon a eixe acte.

I els més recents els dos d'Alacant de dijous 15, els dos en el marc de la Universitat d'Alacant, una de les institucions que han patrocinat el documental. Al matí, Algèria, el meu país es va projectar sencer al Museu de la Universitat davant d'un grup d'estudiants i de professors ben interessat en la matèria. I a la vesprada, una cinquantena de persones assistiren a la Seu Ciutat d'Alacant a la projecció de la segona part, que va ser seguida amb emoció continguda. En acabar, alguns espectadors van prendre la paraula per agrair el gest d'InfoTV de voler recuperar la memòria de tantes persones maltractades per la vida i per la història. En podeu vore un resum de la jornada en el vídeo que acompaña esta notícia.

Per als que no pogueu assistir a cap d'estos actes, InfoTV té editat el documental en un DVD que es pot adquirir des d'esta mateixa web si cliqueu a la pestanya 'productes a la venda'.

creado con xpaiweb