'Algèria, el meu país' acumula ja més de 30 projeccions

23/10/2012

Dijous 25 i dimarts 30 s'estrena a València, divendres 26 va a Benidorm i dimecres 31 a Pedreguer

Algèria, el meu país, el vuité documental d'InfoTV, continua triomfant. A hores d'ara, ja són 12 les sessions de projecció que comptabilitza, a Dénia, Tàrbena, Polop (2), Xaló, Parcent, Beniardà, Benissa, l'Alfàs del Pi, el Poble Nou de Benitatxell, Gandia i Pego. I n'hi ha previstes 19 més, a València (5), Benidorm (2), Pedreguer, Calp, Xixona, els Poblets, Dénia, Teulada (2), Alacant (2), Elx, Alcoi i Parcent. És, de bon tros, el documental d'esta casa que s'ha vist a més llocs i que ha reunit més públic en les sales on s'ha exhibit. Perquè ja s'ha convertit en habitual omplir la sala, tal com ha ocorregut a la majoria de llocs on s'ha mostrat. I també és la tònica que el públic aculla el nostre treball amb molta atenció, amb somriures i rialles quan toca i amb emoció i llàgrimes en altres moments, per trencar al final en un aplaudiment i en felicitacions als autors. No podem sinó estar contents per tot això i agraïts als autèntics protagonistes del nostre treball: els 30 valencians d'Algèria que hem entrevistat per al documental i els diversos investigadors que ens han permés acostar-nos a la seua història. I entre ells destaquen, sense dubte, Joan-Lluís Monjo i Àngela Menages, autors del llibre Els Valencians d'Algèria, premi Bernat Capó de Difusió de la Cultura Popular 2006, editat per Bullent.

Entre les pròximes projeccions destaquen les de València. En InfoTV ja és tradició que siga l'Aula Magna de la Universitat de València el lloc d'estrena a la capital. I també serà així esta volta. Dijous 25 d'octubre, a les 19h, després d'una intervenció necessàriament breu del vicerector Antonio Ariño i del director del documental Juli Esteve, Algèria, el meu país es projectarà sencer, sense més interrupció que la necessària per clicar al menú el botó de 'segona part' quan acabe de projectar-se la primera. Seran, en total, 136 minuts de bon audiovisual.

L'estrena té una segona sessió dimarts 30, al Paranimf de la Universitat Politècnica, a les 18h30, en este cas amb la intervenció del vicerector de la UPV Juan Miguel Martínez Rubio.

També per compte de la Universitat de València, Servei de Política Lingüística, el documental es podrà vore dins del cicle de Cinema en Valencià programat a diverses sales de la ciutat. En este cas serà a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, a les 19h, dels dies 13, 20 i 29 de novembre.

I esta que posem tot seguit és la resta del calendari de projeccions:

26 d'octubre. Benidorm. 19h. Saló d'Actes de l'Ajuntament. Part 1.

31 d'octubre. Pedreguer. 20h. Espai de Cultura. Part 1.

9 de novembre. Calp. 20h30. Casa de Cultura Jaume Pastor i Fluixà. Sencer.

10 de novembre. Xixona. 20h. Cine de Dalt. Part 1.

16 de novembre. Els Poblets. Biblioteca. 19h. Part 1.

18 de novembre. Dénia. Cine-Club. Centre Social. 19h. Sencer.

22 de novembre. Teulada. Part 1.

30 de novembre. Benidorm. Saló d'Actes de l'Ajuntament. 19h. Part 2.

14 de desembre. Teulada. Part 2.

I si no podeu desplaçar-vos, recordeu que teniu el DVD a la vostra disposició ací: www.infotelevisio.com/productes-a-la-venda.

Vos oferim també, en format pdf, el reportatge elaborat pel setmanari El Temps sobre el documental.

FitxerEl Temps Algèria 181012 102.pdf

creado con xpaiweb