Bona acollida a Barcelona a 'La Batalla...'

02/05/2012

Canal 33 emet el documental diumenge 13

Dimarts 2 de maig, a la vesprada, al saló d'actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), vam presentar 'La Batalla del Varsòvia', el nostre documental sobre els exiliats republicans a Tolosa i l'hospital que van fundar. Fou la primera projecció a Catalunya, d'on prové la iniciativa per produir el documental. En va ser precisament el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya, que depén del COMB, l'entitat impulsora. L'acte tingué un significat especial perquè bona part d'aquells metges que van crear l'hospital eren catalans, que havien fugit el gener del 1939 de l'ofensiva franquista sobre Barcelona. De fet, entre els assistents a l'acte era Isabelle Torrubia, besnéta de Josep Torrubia, el primer director que tingué l'hospital.

L'acte començà amb una intervenció de Miquel Bruguera, expresident del Col·legi. Tot seguit es projectà el documental i, finalment, Àlvar Martínez i Juli Esteve, com a guionistes i directors del treball, atengueren les preguntes dels assistents, molt satisfets amb el documental.

Diumenge 13 de maig, 'La Batalla del Varsòvia' serà emés pel programa 'Segle XX', del Canal 33, ja que Televisió de Catalunya n'ha adquirit els drets. Després de 'Moriscos, els valencians oblidats' i 'Valencians de Mallorca', 'La Batalla...' és el tercer documental d'InfoTV que compra la televisió autonòmica catalana.

creado con xpaiweb