I pel 25 d'Abril, projectem també 'Almansa 1707'

28/03/2012

El 25 d'Abril commemora la Batalla d'Almansa, aquella que l'any 1707 va significar per als valencians una desfeta política i militar com mai havia vist el regne fundat per Jaume I. L'exèrcit borbònic, format bàsicament per castellans i francesos, va derrotar a aquella ciutat manxega els austriacistes, i allò va decantar quasi de manera definitiva la Guerra de Successió a favor de l'aspirant francés a la corona, Felip V de Borbó. Després d'aquell 25 d'abril, les tropes vencedores ocuparen tot el territori valencià a sang i foc. Xàtiva va ser cremada i també patiren persecució i destrucció altres ciutats com Vila-real.

Tots eixos fets, com també els antecedents i les conseqüències les conta el documental Almansa 1707: de la revolta a la repressió, que InfoTV va produir fa uns anys i que, com és natural, no pot perdre vigència. El treball, firmat per Sergi Tarín i Manel Àlamo, amb imatge i edició d'Esther Albert i Hèctor Máñez, inclou el testimoni dels principals experts valencians en la matèria.

El documental es podrà vore divendres 27 d'abril, a les 20.00 hores, al Centre Cultural d'Almussafes. I està a disposició de totes aquelles entitats o institucions que el vulguen programar amb motiu del 25 d'Abril i amb qualsevol alta excusa. També es ven en format DVD per 12 euros, per correu contra remborsament. Les comandes les podeu fer des d'esta mateixa web, en l'apartat 'productes a la venda' que veieu al menú de dalt.

creado con xpaiweb