'Del Montgó a Manhattan. Cent anys de somni americà', el pròxim llargmetratge documental d'InfoTV

03/04/2024

La producció, que s'estrenarà el 2025, es basa en les 150 entrevistes fetes fa un temps, però incorpora materials actuals i un guió, un muntatge i una línia gràfica completament renovats

InfoTV ha començat a fer esta setmana els treballs de gravació i edició d'un nou documental, titulat Del Montgó a Manhattan. Cent anys de somni americà. Es tracta d'un llargmetratge documental, d'uns 105 minuts de durada, que es basarà en les 150 entrevistes fetes fa uns anys per a la sèrie documental que tingué el mateix títol, si bé el subtítol era Valencians a Nova York. Tot i la semblança, la pel·lícula incorporarà materials nous i seran també ben diferents el guió, el muntatge, la postproducció i la línia gràfica, de la qual oferim una primera mostra en la imatge que acompanya esta notícia, que donarà lloc al logotip i al cartell futur de la pel·lícula quan estarà acabada.

Del Montgó a Manhattan. Cent anys de somni americà contarà la gran història de l'emigració valenciana a l'Amèrica del Nord, que va començar amb una expedició de deu homes d'Orba al Canadà el 1906 i encara dura, sovint al si de famílies que s'han passat més de 100 anys anant i tornant d'allà i repartint-se entre Nova York o Connecticut i alguns pobles de la Marina, d'on eren terços dels emigrants fins al 1920 (homes en un 93%).

La pel·lícula compta amb finançament de la Generalitat Valenciana, ja que fou un dels projectes de documentals que va rebre una de les ajudes a la producció audiovisual convocades el 2023 per l'Institut Valencià de Cultura. També hi han donat suport una vintena d'ajuntaments, entitats i empreses valencianes, de la Marina Alta, la Marina Baixa i la Safor. Si els plans van com han d'anar, el treball estarà acabat a finals del 2024 o un poc més avant i s'estrenarà el 2025.

 

creado con xpaiweb