L'Aula Magna s'omplí a rebentar per vore 'La Batalla del Varsòvia'

15/02/2012

Unes 200 persones, més que seients disponibles, van assistir ahir a l'estrena de 'La Batalla del Varsòvia'. Va ser al Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València.

'La Batalla del Varsòvia' és el seté documental produït per InfoTV i conta la història de l'hospital fundat el 1944 a Tolosa de Llenguadoc pels guerrillers republicans que iniciaven aleshores l'anomenada Operació Reconquista. L'ofensiva no pogué passar de la Vall d'Aran i l'hospital, després d'atendre als combatents ferits passà a ser civil i es va convertir en el centre sanitari de referència per als exiliats espanyols de Toulouse i el seu voltant.

Entre altres, a l'acte va assistir Rosalia Sender, la viuda d'Antonio Palomares, que fou secretari general del PCPV els primers anys de la democràcia. La veterana militant comunista va contar als autors del documental que Palomares també va treballar a l'Hospital Varsòvia com a infermer l'any 1945 i que fins i tot apareix en alguna de les fotografies incloses al documental.

Entre el públic destacava la presència de persones vinculades al món de l'exili i dels guerrillers i als estudis d'Història de la Ciència i la Medicina. Tots ells van acollir amb una ovació els primers títols de crèdit que assenyalaven el final de l'audiovisual.

'La Batalla del Varsòvia' es projectarà a Alacant el 20 de març, en un acte organitzat per la Universitat d'Alacant i la Miguel Hernández a la Seu de la Ciutat, al passeig de l'Esplanada.

CONTINGUTS RELACIONATS

creado con xpaiweb