Santa Margalida i Pollenç a ovacionen i s'emocionen amb 'Valencians de Mallorca'

06/04/2011

El cap de setmana passat, divendres a Santa Margalida i dissabte a Pollenç a, s'estrenà a Mallorca el documental 'Valencians de Mallorca'. I també amb molt bona acollida del públic i dels mitjans de comunicació balears.

Santa Margalida, agermanada ja amb tres pobles valencians (Tàrbena, Xaló i la Vall d'Ebo), i Pollença són precisament el bressol de molts d'aquells mallorquins que el segle XVII emigraren a la comarca de la Marina buscant possiblement la terra promesa. Els descendents dels que no marxaren tingueren curiositat per vore què contava el documental d'InfoTV. I la reacció va ser extraordinària, sobretot a Santa Margalida, on hi hagué més d'un centenar de persones a l'Auditori, per escoltar les explicacions dels autors i vore i emocionar-se amb el documental. A Pollença, una cinquantena d'assistents conformaren una bona entrada al saló d'actes del Club Pollença.

Per part d'InfoTV, s'hi va desplaçar l'equip al complet: Esther Albert i Antoni Arnau, com a autors de la imatge i de l'edició, i Sergi Tarín i Juli Esteve, guionistes i directors conjuntament del treball. Els coordinadors i presentadors dels dos actes van ser, respectivament, Toni Mas i Pere Salas, historiadors i arxivers municipals tots dos i també protagonistes del documental.

Ací teniu algunes imatges dels dos actes de presentació.

creado con xpaiweb