'El somni americà...', un dels llibres d'assaig en valencià més venuts

02/01/2023

El web d'InfoTV i les llibreries de la Marina i la Safor i algunes de València tenen encara a la venda els últims exemplars

La primera edició del llibre El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera. L'emigració valenciana als Estats Units i el Canadà, escrit per Juli Esteve i editat per InfoTV, està pràcticament exhaurida. Només en queden disponibles una cinquantena d'exemplars en este mateix web i a les llibreries de la Marina Alta (Dénia, Xàbia, Pego, el Verger, Ondara, Gata i Calp); la Marina Baixa (Callosa d'en Sarrià i la Vila Joiosa); la Safor (Ambra, Ferrer, Gavina, de Gandia), l'Eixam, a Tavernes Blanques, i algunes de la ciutat de València (Fan Set, Tirant lo Blanch, la Repartidora, la Beneficència i Berlín).

Este èxit editorial no hauria sigut possible sense la generosíssma aportació de prop de 700 informants, el suport d'una quarantena d'ajuntaments i d'altres tants funcionaris i historiadors locals; el treball d'Esther Albert i Toni Arnau i la complicitat necessària de les més de 900 persones que han decidit comprar el llibre perquè volien conéixer la gran història d'aquelles 15.000 persones valentes i sovint anònimes que entre 1906 i 1920 van viatjar a l'Amèrica del Nord per a buscar el pa i el futur que ací no tenien.

Amb la presentació feta a Benidorm el 30 de novembre passat vam tancar un periple que tingué 42 parades, inclosa la inaugural feta a Dénia l'1 d'octubre del 2021. Després, hem estat a Pego, el Verger, la Vall de Gallinera, la Vall d'Ebo, els Poblets, Ondara, Pedreguer, Gata, Benimeli, Xàbia, Orba, Beniarbeig, Benidoleig, Murla, Benigembla, Parcent, Xaló, Benissa, Teulada, Calp, Callosa d'en Sarrià, Benidorm, Benimantell, Bolulla, Tàrbena, Oliva, Vilallonga, Ador, Potries, Rafelcofer, Gandia, Simat de la Valldigna, Alcoi, Planes, Carlet, Guadassuar, Castellfabib, Alaquàs, Bétera i València, més en concret, a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

En el vídeo trobareu íntegra l'última d'esta cronologia, la presentació feta a Benidorm, ben semblant a la resta de les fetes a tots estos municipis.

El llibre el podreu aconseguir ací. En la fotografia, un moment de la presentació feta a Benimantell el juliol del 2021.

creado con xpaiweb