À Punt emet diumenge 23 i dilluns 24 les finals del 'Rosquilletres' de ràdio i televisió

21/06/2019

140 col·legis i instituts i 700 alumnes de 2n i 3r d'ESO han pres part en el programa

Este cap de setmana llarg arriba el final de la temporada per al Rosquilletres, el concurs que, tant en versió de ràdio com de televisió, InfoTV coprodueix per a À Punt.

El programa de televisió el presenta Laura Sanchis i ha constat enguany de 70 programes, gravats des d’octubre a abril a Castelló, Paterna, Teulada, Catarroja, Alcoi, Asp i Carlet, en els quals han participat 140 equips d’instituts i col·legis concertats de les àrees respectives, 420 concursants en total, dels quals 236 són xiques (56,2%) i 184 (43,8%) xics. S’han classificat per a la final, ordenats de més a menys punts, els equips següents:

  1. IES El Cabanyal, de València: 6.200 punts.
  2. IES Joan Baptista Porcar, de Castelló: 5.800 punts.
  3. IES Clara Campoamor, d’Alaquàs: 5.200 punts.
  4. IES Pare Arques, de Cocentaina: 5.200 punts.
  5. IES Teulada, de Teulada: 4.900 punts.
  6. IES Maria Blasco, de Sant Vicent del Raspeig: 4.800 punts.

 

Este cap de setmana, dissabte 22 i diumenge 23, s’emeten els últims dos programes de l’eliminatòria de Carlet i, per tant, encara no és possible publicar quins seran els finalistes en representació de la Ribera Alta, la Ribera Baixa i la Costera. De moment, l’equip que més punts ha tret en esta eliminatòria és el Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat, de Canals, amb 5.900 punts.

La final s'emetrà dilluns a les 21.45 per À Punt. El programa té una primera fase en què els 21 classificats, que competiran individualment, lletrejaran durant un minut com més paraules millor de fins a 8 lletres. Si fallen una paraula, continuaran fins completar el minut. Es classifiquen per a la segona fase els 8 que més paraules hagen lletrejat. Si hi ha empat pel 8é lloc, s’ha de desempatar amb altres proves lingüístiques. En la segona fase, els concursants han de lletrejar una sola paraula en cada tanda, de dificultat creixent. I hi ha paraules molt llargues i molt complicades. Els que fallen, són eliminats, fins que només en queda un, que serà el guanyador o guanyadora.

Diumenge, la final de ràdio

La final del Rosquilletres de ràdio s'emetrà diumenge al matí, després d'una temporada de 45 programes regulars i dos semifinals, que han disputat els 4 equips que més punts van traure entre els 90 participants. El programes es van gravar a València i Castelló; Alcoi i Vila-real; Elx i Gandia; Xàtiva i Dénia; i Alzira i Alacant. 

Els quatre primers classificats, que han accedit a les semifinals, han sigut 

  1. Col·legi Salesians Sant Joan Baptista, de Borriana, 4.900 punts.
  2. Col·legi Salesians Sant Joan Bosco, de València, 4.800 punts.
  3. IES Josep Segrelles, d’Albaida, 4.600 punts.
  4. IES Álvaro Falomir, d’Almassora, 4.600 punts.

 

La primera semifinal es va emetre diumenge passat, entre el Col·legi Salesians Sant Joan Bosco, de València, i l’IES Josep Segrelles, d’Albaida, amb víctòria per a estos últims, que són, per tant, els primers finalistes. La segona semifinal enfrontarà dissabte 22 el Col·legi Salesians Sant Joan Baptista, de Borriana, i l’IES Álvaro Falomir, d’Almassora.

I diumenge 23 podrem escoltar la gran final, de la qual ja sabem el guanyador, però no es pot dir!!!

(En la fotografia, Laura Sanchis i Rafa Albert, presentadors del Rosquilletres en televisió i ràdio, respectivament, entrevistats per Clara Castelló en 'El Matí a Punt')

 

creado con xpaiweb