'Rosquilletres', el concurs familiar d'À Punt que produeix InfoTV

12/07/2018

La temporada de ràdio, que acabà el 30 de juny, ha inclòs 57 programes. La de televisió, que es tanca a mitjans d'agost, consta de 18 capítols i la final

InfoTV creix i evoluciona. Primer fórem un canal de televisió independent. Després, davant la negativa de la Generalitat a donar-nos una llicència de TDT, ens vam reinventar com una empresa audiovisual especialitzada en la producció de documentals. I sense abandonar eixa activitat, ens hem reconvertit en una productora de programes per a la nova ràdio i televisió valencianes. Prova d'això és que el mes d'abril vam acabar per a À Punt el documental Amado Granell, el valencià que va alliberar París, amb la participació de la Companyia Austrohongaresa de Vapors, i que des novembre som els responsables principals de la gravació i muntatge del concurs Rosquilletres, del qual s'han elaborat 57 programes en la versió de ràdio i 19 en la de televisió.

Rosquilletres és un concurs per a xiquets i xiquetes de 2n d'ESO en la ràdio i de 3r en televisió, que consisteix bàsicament a lletrejar paraules en valencià, en tres fases de dificultat progressiva. Durant un minut, els concursants han de lletrejar correctament com més paraules millor. El programa conté dos seccions més: El barbarisme intrús, en què han d'¡dentificar quina de les tres paraules que se'ls proposa no és valenciana, i Ho has sentit?, en què se'ls pregunta per la lletra d'alguna cançò en valencià triada a l'efecte.

El Rosquilletres de ràdio l'ha presentat Rafa Albert i ha vist desfilar pels estudis de Burjassot o pels itinerants muntats a Elx, Alacant, Alcoi, Dénia, Gandia, Ontinyent, Torrent, Sagunt, Vila-real i Castelló un total 324 joves de 14 i 15 anys, pertanyents a 108 instituts i col·legis concertats. El programa va començar a emetre's alhora que naixia la ràdio, el desembre del 2017.  Al llarg d'eixos 54 programes, els equips han competit per acabar entre els quatre més puntuats i accedir a les semifinal. Eixe honor el van rebre, gràcies a la seua magnífica actuació, els equips de l'IES Àlvaro Falomir, d'Almassora, que aconseguí 2.200 punts; i el Col·legi Sant Antoni Abat, de Canals; l'IES Gilabert de Centelles, de Nules, i l'IES el Puig, tots tres amb 2.000 punts. En les dos semifinals, es van classificar per a la final l'Insitut de Nules i el del Puig, que va batre el rècord de puntuació de la temporada, amb 2.600 punts. La final, emesa el 30 de juny, va donar el títol de primer equip campió del Rosquilletres a l'IES el Puig.

Pel que fa a la versió televisiva, el presenta Laura Sanchis, amb un format molt semblant, si bé el sistema de classificació ha sigut diferent. El programa s'ha gravat per fases eliminatòries de zona a Castelló, Alacant, Quart de Poblet, Cocentaina i Gandia. Els 15 xiquets i xiquetes dels 5 equips guanyadors de cada eliminatòria seran els que disputaran la final, en este cas individual. Per ara s'han emés els quatre programes gravats a Castelló i els quatre d'Alacant. S'han classificat per a la final els equips de l'IES Gilabert de Centelles, de Nules, i l'IES Platja de Sant Joan, d'Alacant.

El programa s'emet dissabtes i diumenges, a les 10.45 hores del matí i està disponible a la carta en la web apuntmedia.es. Els Rosquilletres que s'emetran els dies 14, 15, 21 i 22 seran els que es disputaran des de l'Auditori Molí de Vila, de Quart de Poblet, amb participació d'alumnes de València i la seua àrea metropolitana.

Ací teniu l'enllaç al web apuntmedia.es on podreu vore el programa número 8: https://apuntmedia.es/va/entreteniment/programes/vist-en-tv/rosquilletres/08-07-2018-ies-8-de-mar-collegi-danta-maria-del-carmen

En la fotografia, Rafa Albert, amb els dos equips finalistes, les xiques de l'IES Gilabert de Centelles, de Nules, i els xics de l'IES el Puig.

creado con xpaiweb