Els documentals d'InfoTV sumen 242 projeccions en dos anys

05/12/2016

La sèrie 'Del Montgó a Manhattan' s'ha vist ja a 88 pobles i ciutats i acumula milers d'espectadors

Des de l'estrena a Dénia, el novembre del 2014, de Cap a la terra promesa, el primer dels capítols de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York, els documentals d'InfoTV acumulen 224 projeccions i milers d'espectadors en exactament 88 pobles i ciutats valencianes, especialment de la meitat sud.

En plena era digital, els continguts audiovisuals arriben massivament als consumidors per la televisió pels ordinadors o per dispositius mòbils, com ara les tabletes o els telèfons mòbils. Però la inexistència d'una televisió autonòmica valenciana que difonga estos continguts ha forçat InfoTV a reinventar els mecanismes de difusió i, encara que això significara tornar arrere en el temps, a organitzar projeccions dels seus documentals a cases de cultura, salons municipals, cines o auditoris. I a fer eixir de casa a persones que ja estan acostumades a vore estos continguts sense alçar-se del sofà.

El documental més vist dels 12 que conformen la filmografia d'InfoTV és precisament aquell que obria la sèrie sobre l'emigració al Canadà i els Estats Units, Cap a la terra promesa, ja que totalitza 98 projeccions en eixos 88 municipis diferents citats més arrere. A la Marina Alta, s'ha vist a Dénia, Jesús Pobre, els Poblets, el Verger, Pego, l'Atzúbia, la Vall d'Ebo, la Vall d'Alcalà, la Vall de Gallinera, Xàbia, Ondara, Beniarbeig, Pedreguer, Gata, Orba, Tormos, el Ràfol d'Almúnia, Benimeli, Parcent, Xaló, Murla, Benigembla i Teulada; a la Safor s'ha vist a Gandia, Benirredrà, Bellreguard, l'Alqueria de la Comtessa, Oliva, la Font d'en Carròs, Miramar, Guadamar de la Safor, Simat de Valldigna, Barx, Xeraco, Vilallonga, Ador, Palma de Gandia, Beniarjó, Potries, Rafelcofer, Llocnou de Sant Jeroni i Ròtova. I també s'ha projectat a Callosa d'en Sarrià, Polop, Tàrbena, Bolulla, Benimantell, l'Alfàs del Pi, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Elx, Salem, el Ràfol de Salem, Castelló de Rugat, Quatretonda, Benigànim, Alfarrasí, Otos, l'Olleria, Ontinyent, Muro, Cocentaina, Gaianes, Beniarrés, Alcoi, Banyeres, Ibi, Vallada, Moixent, la Font de la Figuera, Barxeta, Alzira, Carcaixent, Carlet, Alginet, Guadassuar, Rafelguaraf, l'Ènova, Cullera, Corbera, Almussafes, la Pobla de Vallbona, Xirivella, Albalat dels Sorells, Rocafort, Almenara, Borriana i també s'ha projectat en sis ocasions a la ciutat de València.

Adéu, Amèrica, el segon de la sèrie, s'ha projectat en 43 ocasions; La guerra de sempre, en 34; i l'últim, Els valencians d'Amèrica, només en 12 ocasions, però s'ha de tindre en compte que estos dos últims documentals estan encara circulant pels pobles patrocinadors del projecte, que tenen així dret a una projecció. Pel que fa als documentals anteriors, 14 d'Octubre del 1957: el dia en què parlaren les pedres, s'ha pogut vore en 20 ocasions els últims dos anys; Moriscos, els valencians oblidats té 8 projeccions fetes; Almansa 1707, 7; Algèria, el meu país, 6; La Batalla del Varsòvia, 3; Valencians de Mallorca, dos; i La utopia desarmada: memòria d'un País Valencià, només una.

Algunes d'estes projeccions han tingut lloc els últims mesos en una cinquantena de pobles de la província de València, gràcies que els documentals d'InfoTV i d'altres producctores valencianes, formen part del catàleg audiovisual que el SARC de la Diputació de València ha estrenat enguany i que posa a disposició dels ajuntaments, amb una subvenció d'un cent per cent, fins al límit de 50.000 euros. Això ha propiciat unes 140 projeccions a 91 pobles, en una clara aposta pel valencià, per la producció audiovisuals i pels municipis més menuts. L'experiència, que ha satisfet àmpliament totes les parts, es repetirà el 2017.

En la foto, el cartell de l'última projecció del 2016. a Pego.

creado con xpaiweb