39 funcions i 7.500 espectadors en el primer cicle de projeccions de 'Cap a la terra promesa'

30/03/2015

El documental encara es podrà vore a Elx, Alacant, València, Oliva, Tàrbena, Benimantell, Benigembla, Agullent i alguns pobles més d'ací a l'agost. La segona part s'estrena el 3 de juny

Este cap de setmana passat, concretament divendres 27 de març i dissabte 28, acabava la temporada d'hivern per a l'estrena del nostre documental Cap a la terra promesa als pobles que havien participat en el projecte i en alguns més que s'hi havien volgut afegir. Només se'ns han quedat pendents Oliva, on havíem de projectar el 6 de març, però un problema d'última hora ens va obligar a ajornar la funció, i els pobles de Tàrbena, Benimantell i Benigembla, que van preferir passar la pel·lícula al ple de l'estiu perquè és quan tenen més gent vivint. I també hem d'afegir algunes projeccions concertades amb institucions i entitats de l'àmbit de l'ensenyament, com ara les Universitats d'Alacant, Politècnica de València i Elx, i Escola Valenciana. En virtud d'eixos acords, este primer documental de la sèrie Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York, es podrà vore a Elx, el 7 de maig; al Campus de Sant Vicent del Raspeig i a la Seu de la Ciutat, de la Universitat d'Alacant, el 20 de maig; al Campus del camí de Vera i al d'Alcoi, de la Universitat Politècnica, el 28 i 29 de maig, respectivament; i, associades a les respectives trobades d'escoles en valencià, també projectarem la pel·lícula a Agullent (17 d'abril) i a algunes altres poblacions encara per determinar. En l'apartat que hem titulat Calendari de projeccions, en la pàgina d'inici de la nostra web, tindreu actualitzada tota esta informació.

Les persones que formen part d'InfoTV hem de fer, necessàriament, un balanç ben positiu d'estos primers cinc mesos de recorregut del nostre treball. Primer, per les xifres: han sigut un total de 39 projeccions, que han reunit uns 7.500 espectadors. I se'n faran una quinzena més fins a l'estiu. Però sobretot per l'acollida: a cada acte que hem organitzat, indefectiblement, el public ha mostrat interés pel treball, ha estat ben atent durant els 90 minuts de la projecció, s'ha emocionat, s'ha rist i, al final, ha ovacionat. I estem parlant d'un públic molt plural, on hi havia poble pla i professor universitaris. I a tots ha agradat i no poc Cap a la terra promesa.

El ralentiment de la nostra activitat pública durant els mesos d'abril i maig ens ajudarà a avançar notablement en l'edició del tercer i del quart documental de la sèrie, que volem tindre acabats cap a finals d'octubre o primers de novembre. Abans, però, farem una segona ronda de projeccions pels pobles que han participat per mostrar el segon dels documentals, Adéu, Amèrica, que s'estrena al Centre Social de Dénia el 3 de juny; a Gandia, el 4 del mateix mes; a la Vall de Gallinera, el dia 5; a Parcent, el dia 6... I així successivament. Fins i tot s'ha programat una reestrena a pobles com Orba, per a primers de juliol, coincidint amb les festes d'Orbeta; i és ben possible que també es puga organitzar una segona projecció a Pego o a Murla.

Però res de tot això hauria sigut possible sense l'ajuda que ens han donat centenars i centenars de famílies valencianes, que ens han contat què van fer a l'Amèrica els seus pares o els seus uelos, unes històries que estaven guardades en la memòria de cada casa que hem visitat i que ara han pogut ser conegudes per tots.

(En la foto, el pati de butaques del Cine Municipal de Pego, el 14 de novembre, que es va omplir per complet amb 500 espectadors, l'acte més multitudinari que hem tingut en este cicle)

creado con xpaiweb