Qui som

 

InfoTV és la marca comercial d'Infovalència Televisió, SA, una empresa creada el 2004 i que tenia com a objectiu principal posar en marxa un canal de televisió independent, professional, plural i en valencià, com alternativa a un mapa audiovisual que els promotors consideraven absolutament insuficient.

El projecte es va presentar en públic el maig del 2004 i al cap d'un any havia aconseguit reunir més de 200 socis, que van aportar un capital pròxim al milió d'euros. Entre ells, uns quants ajuntaments, sindicats i les principals entitats culturals valencianes. Amb eixos recursos, InfoTV pogué iniciar les emissions des dels Estudis València Televisió (Plató València) el juny del 2005. I amb eixes credencials participà en els concursos convocats per la Generalitat Valenciana per a l'adjudicació de diversos canals de Televisió Digital Terrestre (TDT) autonòmica i local.

Les emissions es van caracteritzar per una marcada vocació de servei públic. "Es tractava", asseguren els responsables, "d'exercir com a televisió pública des de la iniciativa privada". Per eixa raó, InfoTV donà veu a persones, col·lectius, entitats i partits habitualment silenciats, practicà una pluralitat exquisida en els seus noticiaris i debats, va crear i emetre els primers programes d'humor polític (MeninfoTV) i de divulgació del valencià (Tenim Paraula) en la història de la televisió valenciana i, també per primera volta, va acollir en la programació diària els grups i cantants en valencià.

Malauradament, la Generalitat no va concedir cap de las llicències de TDT sol·licitades i, després d'un litigi judicial perdut, InfoTV cancel·là les emissions el juliol del 2008. En eixe moment, el canal, que havia arribat als 70.000 espectadors diaris i 300.000 mensuals, mantenia 11 llocs de treball fixos i disposava d'un compte de resultats equilibrat, amb despeses semblants als ingressos que aconseguia.

Des d'aleshores, l'empresa s'ha reconvertit en una productora audiovisual al servei dels seus clients, per a qui executa tota classe de treballs audiovisuals. A més, i d'una manera gens testimonial, InfoTV manté una producció pròpia centrada en el gènere documental, que fins ara ha servit per a posar en circulació set d'eixes obres: La Utopia Desarmada: memòria d'un País Valencià republicà (2005), El país dels cecs (2006), Almansa 1707: de la revolta a la repressió (2007), 14 d'Octubre del 1957: el dia en què parlaren les pedres (2007), Moriscos: els valencians oblidats (2009), Valencians de Mallorca (2011) i La Batalla del Varsòvia (2011).

info

 

A més d'en la nostra pàgina web (www.infotelevisio.com), estem a facebook (InfoTV València) i a Twitter (@infotelevisio). I ens podeu trobar als telèfons 963347029 i 617759629.

El responsable de l'empresa, en tant que conseller delegat, és el periodista Juli Esteve, que abans d'esta tasca a InfoTV havia exercit com a subdirector del diari Avui, de Barcelona (1987-1989), coordinador d'Informatius a Canal 9 (1989-1995) i delegat de TV3 a València (1995-2004).

En l'actualitat, treballen amb ell dos llicenciats en Comunicació Audiovisual, que exerceixen les tasques d'operadors de càmera, editors de vídeo i realitzadors. Són Esther Albert Navarro i Antoni Arnau Iborra.